فهرست مطالب

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:24 Issue: 2, 2020

  • تاریخ انتشار: 1399/03/06
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فائزه رمضانی، فروزان الفتی* صفحات 94-101
  • فاطمه محمدی*، سعیده کوزه گری صفحات 108-123
    زمینه

     بیماری کووید 19 در اواخر دسامبر 2019 در شهر ووهان چین مشاهده شد و خیلی سریع در کل دنیا از جمله ایران گسترش پیدا کرد. 

    هدف

     این مقاله با هدف پیش بینی شیوع ویروس کرونا و روند افزایش تعداد کل مبتلایان و مرگ ومیر ناشی از بیماری در ایران با استفاده از نظریه آشوب، بر اساس محاسبه مقدار نمای لیاپانوف انجام شده است. مواد و روش ها: در این مطالعه تحلیلی آمار کل مبتلایان به ویروس کرونا، جان باختگان، افراد بهبود یافته و تعدادکل تست های انجام شده که به طور رسمی در وب سایت وزارت بهداشت اعلام شده اند، در بازه زمانی 1 اسفند 1398 تا 10خرداد 1399 به صورت روزانه جمع آوری شده و روند شیوع ویروس و زمان نزدیک شدن به حالت اشباع بر اساس معادله مبتنی بر نمای لیاپانوف و پارامترهای تعداد اولیه و نهایی کل مبتلایان در هر بازه زمانی، با استفاده از نرم افزار مهندسی متلب، در کوتاه مدت پیش بینی شد.

    یافته ها

    شبیه سازی آمار کل مبتلایان به ویروس کرونا در بازه زمانی 1 اسفند 1398 تا 15 اردیبهشت 1399 نشان می دهد آمار کل مبتلایان در پایان اردیبهشت در حال نزدیک شدن به حالت اشباع و ثابت باقی ماندن تعداد کل مبتلایان بوده است؛ اما در خرداد ماه مجددا وارد فاز دوم افزایشی شده است. محاسبه نمای لیاپانوف نشان می دهد شیب منحنی شبیه سازی در فاز دوم (خرداد ماه) کاهش یافته و ویروس در خرداد ماه با سرعت کمتری نسبت به فاز اول (فروردین ماه) شیوع پیدا کرده است. نمودار شبیه سازی تعداد کل مبتلایان به تعداد کل تست های انجام شده نیز وارد شدن به فاز دوم افزایش آمار کل مبتلایان در خرداد ماه را نشان می دهد.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از شبیه سازی آمار کل مبتلایان به ویروس کووید 19 و تعداد کل جان باختگان در ایران، با استفاده از نظریه آشوب و مدل مبتنی بر نمای لیاپانوف، قادر به بازنمایی مناسب داده های واقعی بیماری است و می تواند در بازه های زمانی کوتاه، روند شیوع و گسترش بیماری و زمان نزدیک شدن به حالت اشباع را پیش بینی کند. حساسیت به شرط اولیه در معادله با تغییر محدودیت های قرنطینه و نحوه رعایت پروتکل های بهداشتی، می تواند سبب تغییر سرعت شیوع بیماری شده و آمار کل مبتلایان به ویروس کرونا وارد فاز سوم و یا چهارم افزایشی شود. همچنین بر اساس محاسبه نرخ مرگ و میر ناشی از بیماری پیش بینی می شود آمار کل جان باختگان در خرداد ماه به کمتر از 5 درصد مجموع افراد بهبود یافته و جان باخته برسد.

    کلیدواژگان: ویروس کووید 19، پیش بینی شیوع و نرخ مرگ ومیر، ایران، نظریه آشوب، نمای لیاپانوف
  • آیت الله فتحی*، سولماز صادقی، سعید شریفی رهنمو، علی اکبر ملکی راد، حسین رستمی، راحله آقازاده صفحات 124-135
    زمینه

     یکی از مشکلات امروز جوانان ایرانی نحوه استفاده از فضای مجازی است که با شیوع بیماری کرونا همایند شده است.

    هدف

     هدف این مطالعه بررسی نقش اهداف استفاده از فضای مجازی در سبک های زندگی ارتقا دهنده سلامت و اضطراب مربوط به کرونا در دانشجویان غیرعلوم پزشکی دانشگاه آزاد شهر تبریز در فروردین 1399 است.

    مواد و روش ها 

    در این پژوهش کاربردی به صورت تحلیلی 307 نفر از دانشجویان غیرعلوم پزشکی دانشگاه آزاد تبریز به پرسش نامه های اطلاعات جمعیت شناختی و هدف استفاده از اینترنت (تفریحی، گروه های دوستی، اطلاعات عمومی، کاری، علمی)، اضطراب کرونا و سبک زندگی ارتقای سلامت به صورت آنلاین پاسخ دادند. روش تحلیل، واریانس چندمتغیره همراه با آزمون تعقیبی بود. یافته ها: از 307 نفرشرکت کننده، 256 نفر دختر (83 درصد) و 51 نفر پسر (16/6 درصد) بودند و میانگین سنی نمونه ها 27 سال بود. نتایج نشان داد از مولفه های سبک زندگی ارتقای سلامت، رشد معنوی (P=0/001)، مسئولیت پذیری (P=0/001)، مدیریت استرس (P=0/001)، ورزش (P=0/002) و نمره کل سبک زندگی (P=0/001) با

    هدف

     استفاده از اینترنت رابطه معنی دار دارند و گروه با هدف تفریحی نمره پایین تری نسبت به سایر گروه های استفاده کسب کردند. همچنین مولفه علایم روانی اضطراب کرونا (P=0/007) و نمره کل اضطراب کرونا (P=0/03) با نوع و هدف استفاده از فضای مجازی رابطه معنی دار دارد و همچنین گروه با هدف تفریحی نسبت به گروه های علمی و اطلاعات عمومی نمره بالاتری کسب کردند.نتیجه گیری: استفاده بی هدف و تفریحی از فضای مجازی، سبک زندگی افراد را به صورت منفی تحت تاثیر قرار می دهد و این شرایط حساس اضطراب مربوط به بیماری کرونا را افزایش می دهد.

    کلیدواژگان: فضای مجازی، سبک های زندگی، سلامت، اضطراب مربوط به کرونا، ارتقای سلامت، کووید 19
  • فرج حسینیان سراجه لو، رزا راشدی، هاله فاتح، حمیدرضا شهبازپور، بهاره کاشانی موحد* صفحات 136-145
    زمینه

     همه گیری بیماری کرونا و اجرای قرنطینه، اثرات مختلفی بر جنبه های روانی و اجتماعی افراد جامعه گذاشته است. عدم وجود هرگونه درمان یا پیشگیری قطعی از بیماری کووید 19، استرس و نگرانی زیادی را در جوامع ایجاد کرده است.

    هدف

     این مطالعه با هدف بررسی ویژگی های جمعیت شناختی و شکایات شایع در تماس گیرندگان با خط مشاوره تلفنی اضطراب و استرس ناشی از بیماری کرونا انجام شده است. 

    مواد و روش ها

    مطالعه به صورت مقطعی (توصیفی) انجام شد و تعداد 1978 تماس (با مدت زمان بالای یک دقیقه) با سامانه مشاوره تلفنی اضطراب و استرس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی مورد بررسی قرار گرفتند. جمع آوری اطلاعات بر اساس چک لیست ویژگی های جمعیت شناختی و علت تماس با سامانه مشاوره بود که توسط محققین تنظیم و در اختیار مشاوران قرار گرفته بود.

    یافته ها

    نتایج نشان داد 8/65 درصد از تماس گیرندگان زن بوده اند. میانگین سن تماس گیرندگان با سامانه 44/14 سال بوده است. 77/7 درصد متاهل بوده اند. 41/5 درصد از تماس گیرندگان بدون داشتن علایم، ترس و اضطراب از ابتلا به کرونا داشتند. همچنین 26/6 درصد اضطرابشان به دلیل ترس از مبتلا شدن بستگان درجه یک بود که در حال حاضر سالم بودند. در 8/5 درصد اضطراب، ناشی از مشکلات اقتصادی و از دست دادن شغل یا درآمد بود. 

    نتیجه گیری

    بیشترین گروه خدمت گیرنده از سامانه مشاوره تلفنی زنان متاهل در بازه سنی 30 تا 39 سال بود و مهم ترین علت تماس، اضطراب سلامتی در گروه تماس گیرندگان بدون علامت ابتلا به بیماری کرونا بوده است.

    کلیدواژگان: اضطراب، استرس، کووید 19، مشاوره تلفنی
  • صدیقه حسنی مقدم، عباس علیپور، سعید عابدیان کناری، صغری خانی* صفحات 146-157

    بیماری نوظهور کرونا ویروس (COVID-19)، نوعی بیماری عفونی جدید است و تاکنون استاندارد طلایی قطعی برای تشخیص آن در بارداری شناخته نشده است؛ بنابراین این مطالعه با هدف مروری بر روش های تشخیصی و علایم بالینی، آزمایشگاهی و رادیولوژیک بیماری کووید 19 در زنان باردار انجام شد. این مطالعه به روش مروری نقلی انجام شده است. ابتدا کلیدواژه ها براساس MeSH تعیین و سپس جست وجو در پایگاه های اطلاعاتی ساینس دایرکت، ام بیس، پابمد، گوگل اسکالر، اسکوپوس و سازمان بهداشت جهانی از اول آوریل 2020 تا 9 مه2020 انجام شد. 34 مقاله به دست آمد و درنهایت از شش مقاله جهت نگارش این مطالعه مروری استفاده شد. شواهد مرتبط با هدف این مطالعه در سه گروه قرار داده شد؛ گروه اول یافته های بالینی (شایع ترین یافته تب و سرفه بود)، گروه دوم یافته های آزمایشگاهی (شایع ترین یافته CRP، لنفوپنی و بررسی RNA بیمار به روش RT-PCR بود) و گروه سوم یافته های رادیوگرافیک سینه (شایع ترین یافته نمای زمینه ای کدر بود). عفونت یکی از مهم ترین علت های مرگ مادران باردار و قابل پیشگیری و کنترل است؛ بنابراین می توان با شناسایی روش های تشخیصی درست عفونت کووید 19، زنان باردار مبتلا و در معرض خطر این عفونت را شناسایی و از پیامدهای ناشی از این عفونت جلوگیری کرد.

    کلیدواژگان: بارداری، تست های تشخیصی کووید 19، خصوصیات بالینی، خصوصیات آزمایشگاهی، خصوصیات رادیولوژیک
  • فاطمه شعبانی، علیرضا فراست، پیمان نامدار، نعمت الله غیبی* صفحات 158-177

    بیماری کروناویروس 2019 یا COVID-19 نوعی ذات الریه ویروسی است که در دسامبر سال 2019 در ووهان چین شیوع یافت و عامل آن ویروس جدیدی از خانواده کروناویروس با نام علمی کرونا ویروس سندرم تنفسی حاد شدید 2 یا SARS-CoV-2 اعلام شد. در این مطالعه مروری، مقالات چاپ شده تا 23 مارس 2020 به زبان انگلیسی در زمینه عفونت کروناویروس جدید مورد بررسی قرار گرفتند. این مقالات از طریق جست وجو در پایگاه های اطلاعاتی اسکوپوس، پابمد و گوگل اسکالر با استفاده از کلیدواژه هایی نظیر SARS-CoV-2 ، COVID-19 و Coronavirus به دست آمده اند. همچنین از وب سایت های معتبر جهان در زمینه بهداشت نظیر سازمان بهداشت جهانی و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) برای دریافت آخرین آمار و اطلاعات پیرامون بیماری COVID-19 استفاده شده است. در این مطالعه اثر ترکیبات مختلف بر ماکرومولکول های مهم در پیشبرد عفونت ویروس SARS-CoV-2، با استفاده روش های محاسباتی و آنالیزهای بیوانفورماتیکی مورد بررسی قرار گرفته است که می توانند به عنوان بهترین اهداف جهت طراحی داروهای مهارکننده در نظر گرفته شوند. از جمله مهم ترین این ماکرومولکول ها گیرنده ACE2 و TMPRSS2 در سطح سلول میزبان و پروتئین های ساختاری و غیرساختاری ویروس هستند. مهم ترین پروتئین ساختاری ویروس اسپایک نام دارد که نقش مهمی در اتصال ویروس به گیرنده ACE2 سلول میزبان و ورود ژنوم ویروس به داخل آن دارد و از پروتئین های غیرساختاری کلیدی ویروس می توان به پروتئین های CLpro3 ،RdRp ، PLpro و Helicase Nsp13 اشاره کرد که در فرایندهای تکثیر ژنوم ویروس و رهاسازی آن از سلول میزبان نقش دارند.

    کلیدواژگان: کروناویروس جدید 2019، کروناویروس 2019، کووید 19، سارس کروناویروس 2، پنومونی کروناویروسی
  • پریسا عابدی ایلخچی، معصومه اصلانی مهر*، مجتبی نیازاده صفحات 178-189

    در اواخر سال 2019، گزارش هایی از چین، مبنی بر شیوع یک بیماری تنفسی با علت ناشناخته، به سازمان بهداشت جهانی (WHO) داده شد. مدتی بعد این ویروس جدید، SARS-CoV-2 و بیماری ناشی از آن کووید 19 نام گرفت. از آنجایی که یکی از مهم ترین راه های انتقال این بیماری سطوح آلوده است، در این مطالعه، سعی در جمع آوری اطلاعات در مورد پایداری این ویروس در محیط و روش های غیر فعال سازی آن شده است. در این مطالعه مروری نظام مند، مطالعات انجام شده از 2003 تا آوریل 2020 به زبان انگلیسی در زمینه سطوح آلوده به ویروس و تاثیر ضدعفونی کننده ها مورد بررسی قرار گرفتند. این مقالات با جست وجوی کلمات کلیدی کروناویروس، کووید 19، SARS-CoV-2، ضدعفونی، انتقال و سطوح در پایگاه های اطلاعاتی اسکوپوس، پابمد و ام بیس و با موتور جست وجوی گوگل اسکالر یافت شدند. در جست وجوی اولیه، 118 مقاله استخراج شد که پس از حذف موارد تکراری و ارزیابی عنوان و چکیده، 73 مقاله برگزیده شد. پس از بررسی متن کامل مقالات درنهایت، 51 مقاله شرایط لازم جهت بررسی را دارا بودند. اپیدمی کرونا ویروس جدید در انسان نسبت به کرونا ویروس های قبلی گسترده تر است و این نشانگر عفونت و ثبات بالای ویروس در محیط است؛ به طوری که SARS-CoV-2  می تواند حتی تا 28 روز در دماهای پایین (4 درجه سانتی گراد) فعال بماند. در حال حاضر، به دلیل عدم درمان موثر و واکسن ها، بهترین راه مقابله با این بیماری، جلوگیری از آلودگی و استفاده از مواد ضد عفونی کننده و جلوگیری از شیوع آن از طریق اقدامات محافظتی است.

    کلیدواژگان: کروناویروس، کووید 19، SARS-CoV-2، ضدعفونی، انتقال و سطوح
  • مهناز مرادی، لیلی یکه فلاح، ماهیار صدیقی، فاطمه قپانوری، پیمان نامدار* صفحات 190-201

    بیماری کروناویروس 2019 یک بیماری تنفسی کشنده است که از دسامبر سال 2019 پدیدار شده است. تجزیه و تحلیل توالی ژنوم نشان می دهد که عامل بیماری زا یک RNA پیچیده از نوع بتا کروناویروس است که در حال حاضر به عنوان سندرم حاد تنفسی کروناویروس نامیده می شود. پنومومدیاستن خودبه خودی و پنوموتوراکس هر دو شرایط بالینی و رادیولوژیکی نادری هستند که با بیماری کووید 19 همراه اند. در مطالعه حاضر به بررسی علایم کلینیکی و پاراکلینیکی و روند درمان دو مورد از مبتلایان به کرونا با درگیری پنومومدیاستن و آمفیزم زیرجلدی عارضه تاخیری کووید 19 پرداخته ایم. طبق نتایج این مطالعه یافتن عوامل مرتبط با شدت بیماری در بهبود پیامد نهایی در بیماران بسیار مهم است.

    کلیدواژگان: بیماری کروناویروس 2019، پنومومدیاستن خود به خودی، آمفیزم زیرجلدی، پنوموتوراکس
|
  • Faezeh Ramezani, Forouzan Olfati* Pages 94-101
  • Fatemeh Mohammadi*, Saeedeh Kouzehgari Pages 108-123
    Background

     COVID-19 was first reported in late December 2019 in Wuhan, China, and spread rapidly throughout the world including Iran.Objective The purpose of this paper is to predict the prevalence of coronavirus and the number of confirmed cases and deaths in Iran based on the theory of chaos and measuring the Lyapunov exponent.

    Methods

     In this analytical study, the number of confirmed cases, recovered patients, total tests, and deaths between February 20 and May 30, 2020 were collected daily from the website of the Iranian Ministry of Health and Medical Education. The prevalence rate and the time to reach saturation in a short period were estimated using a formula using Lyapunov exponent and the initial and final number of confirmed cases in Matlab software.

    Findings

     Simulation of all confirmed cases between 20 February 2020 to 4 May 2020 show the number of people infected with the coronavirus would be close to saturation, but in end of May 2020 the number of people with the disease re-entered the second phase of increase. The slope of the simulation curve decreases in the second phase and the virus spreads in May at a slower rate than in the first phase (April). The simulation diagram of the total confirmed patients to the total number of tests performed also shows the entry into the second phase of increasing in May.

    Conclusion

     Simulation results of all confirmed cases and total deaths in Iran, using chaos theory and the Lyapunov-based model, can properly represent the real data and can predict the trend of spread and time to approach saturation in a short time. Sensitivity to the initial condition in the equation by changing the quarantine restrictions and the observance of health protocols causes a change in the rate of total number of confirmed patients enters the third or fourth increasing phase. Also, based on the calculated deaths, it is predicted that the total number of deaths at the end of May will reach less than 5% of the total number of people who have recovered and died.

    Keywords: COVID-19, Prevalence, Mortality, Iran, Chaos theory, Lyapunov exponent
  • Ayatollah Fathi*, Solmaz Sadeqi, Saeid Sharifi Rahnemou, Aliakbar Malekirad, Hosein Rostami, Raheleh Rostami Pages 124-135
    Background

     One of the problems of todaychr('39')s Iranian youth is how to use social media coincided with the outbreak of Coronavirus Disease 2019 (COVID-19).

    Objective

     This study aimed to investigate the way of use of social media and its effect on health promoting behaviors and COVID-19-related anxiety in non-medical students.

    Methods

     In this analytical study, participants were 307 non-medical students of Islamic Azad University of Tabriz Branch. Data collection tools were a demographic form, Corona Disease Anxiety Scale (CDAS) with two subscales of psychological and physical symptoms, and Health Promoting Lifestyle Profile (HPLP) with six subscales of spiritual growth, health responsibility, interpersonal relations, stress management, physical activity, and nutrition which were completed online. The multivariate analysis of variance and a post-hoc test were used for data analysis.

    Findings

     Of 307 participants, 256 were female (83%) and 51 were male (16.6%), with a mean age of 27 years. The HPLP components of spiritual growth (P=0.001), health responsibility (P=0.001), stress management (P=0.001), physical activity (P=0.002), and its overall score (P=0.001) had a significant relationship with the way of use of the Internet, and the group with a fun purpose had lower scores in these variables compared to other groups. Moreover, the CDAS component of psychological symptoms (P=0.007) and its overall score (P=0.03) had a significant relationship with the way of using social media; the group with a fun purpose reported higher CDAS score than the groups with scientific and general information acquiring purposes.

    Conclusion

     The use of social media for fun negatively affects the students’ lifestyle in the current coronavirus outbreak and increases their COVID-19-related anxiety.

    Keywords: Social media, Lifestyle, Health, Anxiety, Health promotion, COVID-19
  • Faraj Hoseinian Sarajloo, Roza Rashedi, Haleh Fateh, Hamidreza Shahbazpour, Bahareh Kashani Movahhed* Pages 136-145
    Background

     The Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) pandemic and imposed quarantine have had different effects on the social and psychological aspects of people. The lack of any definitive treatment or preventive method for COVID-19 has caused a great deal of stress and anxiety in people.

    Objective

     The aim of this study was to investigate the demographic characteristics and common complaints of callers to the telephone counseling helpline to receive services for anxiety and stress caused by COVID-19.

    Methods

     This is a descriptive cross-sectional study. The study samples were 1978 callers to the telephone counseling helpline of the Academic Center for Education, Culture and Research (ACECR) in Iran. Data collection was done by a checklist made by researchers and provided to the consultants.

    Findings

     Most of callers (65.8%) were women and married (77.7%) with a mean age of 44.14 years; 41.5% of callers with no any symptoms were afraid and worried about getting infected; 26.6% stated their anxiety was due to worry that their first-degree relatives may get infected, and 8.5% reported that their anxiety was because of fear of economic problems and loss of job or income .

    Conclusion

     The main users of the telephone counseling helpline was married women aged 30-39 years. Considering the anxiety and stress caused by COVID-19 outbreak, it seems necessary to provide counseling services.

    Keywords: Anxiety, Stress, COVID-19, Telephone counseling
  • Sedigheh Hasani Moghadam, Abbas Alipour, Saeid Abedian Kenari, Soghra Khani* Pages 146-157

    The emerging Coronavirus (COVID-19) is a new infectious disease and the definitive gold standard for its diagnosis in pregnancy has not yet been established. Therefore, this study was conducted with the aim of reviewing the diagnostic methods and clinical, laboratory and radiological symptoms of COVID-19 disease in pregnant women. The present study is a Narrative review. To do so, the keywords were searched in the Scopus, Google scholar, PubMed, Embase, Science Direct, WHO databases from April 1, 2020 to May 9, 2020. 34 articles were obtained and finally 6 articles were used to write this study. Evidence related to the purpose of this study was identified in three categories. The first category examines clinical findings (fever and cough), the second category examines laboratory findings (leukocytosis and lymphopenia), and a third category examines chest radiographic findings (Pure ground-glass opacity). Since infection is one of the most important causes of death in pregnant women and is one of the preventable and controllable factors, so by identifying the correct diagnostic methods of this infection, at-risk pregnant women will be identified and Prevent the consequences of this infection.

    Keywords: Pregnancy, COVID-19 diagnostic testing, Clinical characteristics, Laboratory characteristics, Radiological characteristics
  • Fatemeh Shabani, Alireza Farasat, Peyman Namdar, Nematollah Gheibi* Pages 158-177

    Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) is a viral pneumonia emerged in December 2019 in Wuhan, China. Its cause is a new virus from the coronavirus family scientifically named Coronavirus Acute Respiratory Syndrome 2 (SARS-CoV-2). In this review study, articles published in English until March 23, 2020 on new coronavirus infection were reviewed. These articles are obtained by searching in PubMed, Scopus and Google scholar databases using keywords "SARS-CoV-2", "COVID-19" and "Coronavirus". The latest COVID-19 statistics and information were extracted from the websites of World Health Organization and the Centers for Disease Control and Prevention. we investigated the effect of different compounds on the key macromolecules in promoting SARS-COV-2 infection using computational methods and bioinformatics analysis that can be considered as the best targets for designing inhibitory drugs. The most important macromolecules were Angiotensin Converting Enzyme 2 (ACE2) and Transmembrane Protease Serine 2 (TMPRSS2) receptors of the host cell surface and the structural and non-structural proteins of the virus. The most important structural protein was Spike, playing an important role in binding the virus to the ACE2 receptor of the host cell and the entery of the virus genome into it, while the key non-structural proteins were 3-Chymotrypsin-like protease (3CLpro), RNA-dependent RNA polymerase (RdRp), Papain-like cysteine proteinase (PLpro), and non-structural protein 13 (nsp13) helicase which are involved in viral genome replication and the virus’ release from the host cell.

    Keywords: Novel coronavirus, Coronavirus disease 2019, COVID-19, SARS-CoV-2, Pneumonia
  • Parisa Abedi Elkhichi, Masoumeh Aslanimehr*, Mojtaba Niazadeh Pages 178-189

    In December 2019, the prevalence of a pneumonia with unknown cause was reported in China which was later named Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) caused by a virus called SARS-CoV-2. One of the most important ways of COVID-19 transmission is contaminated surfaces. In this review study, we investigated the stability of SARS-CoV-2 in air and on surfaces and the methods of preventing its spread Reported in studies conducted from 2003 to April 2020 which were searched in PubMed, Scopus, Embace, and Google Scholar databases using keywords including Coronavirus, COVID-19, SARS-CoV-2, disinfection, transmission and surfaces. Out of 118 articles identified in the initial search, 73 were remained after screening their titles and abstracts. By applying inclusion and exclusion criteria, 51 articles were finally selected for review. The novel coronavirus epidemic in humans is more widespread than previous coronaviruses, indicating the high infectivity and environmental stability of the virus. The SARS-CoV-2 can stay active for up to 28 days at low temperatures (4°C). Currently, due to the lack of effective treatment and vaccines, the best ways to deal with this disease is to avoid contamination, use disinfectants, and prevent its spread by protective measures.

    Keywords: Coronavirus, COVID-19, SARS-CoV-2, Disinfection, Transmission, Surfaces
  • Mahnaz Moradi, Leili Yekefallah, Mahyar Sedighi, Fateme Ghapanvari, Peyman Namdar* Pages 190-201

    Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) is a severe respiratory disease initiated on December 2019. Genome sequence analysis shows that the pathogen is a complex beta-coronavirus RNA, known as Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus-2 (SARS-CoV-2). Spontaneous Pneumomediastinum and pneumothorax are rare clinical and radiological conditions associated with COVID-19. This study is case report of pneumomediastinum and subcutaneous emphysema in two patients with COVID-19, while investigating the clinical and paraclinical symptoms and the treatment process of two cases. Finding factors related to the severity of COVID-19 for improving the final outcome in patients is very important.

    Keywords: Coronavirus disease 2019, Spontaneous pneumomediastinum, Subcutaneous emphysema, Pneumothorax